به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، در چند روز گذشته و پس از فاجعه منا، اخبار متعددی از سه جانباخته آبادانی گروه تواشیح باقرالعلوم منتشر شد. اخباری در مورد فعالیتهای قرآنی و برنامههایی که تاکنون برای رشد وموفقیت این گروه داشتهاند نیز در اهم این موارد بوده است.
اما از گذشته و زندگی شخصی آنان به وضوح اخباری منتشر نشده است. شاید برای بسیاری از آنانی که پس از اطلاع این اتفاق برایشان گریستند، بیان نکاتی که در این گزارش ارائه میشود جالب باشد.
گرچه برای تهیه این گزارش روزهای مناسبی را انتخاب نکردهایم وبازماندگان و دوستان این جانباختگان شاید نتوانند به دلیل شرایط روحی که دارند، یارای ما در این مورد باشند، اما به سراغ امین میمندی، عضو گروه تواشیح مصباحالهدی آبادان رفتیم.
میمندی در گفتوگو با ایکنای خوزستان، پیرامون جانباختگان گروه تواشیح باقرالعلوم آبادان در فاجعه منا اظهار کرد: در اوایل دهه 70 بود که با استاد سعیدیزاده در مسجد ثامنالائمه آبادان آشنا شدم. در این مسجد آقای سعیدیزاده یک گروهی را تشکیل داده بود که در آن زمان به کاری که آنها انجام میدادند خواندن سرودهای اسلامی میگفتند. وی از طریق پسرعمویش در اهواز که در زمینه تواشیح فعالیت داشت با این رشته آشنا شده بود. من نیز وارد گروه تواشیح آنها شدم.
میمندی با بیان اینکه استاد سعیدیزاده دارای اخلاق بسیار گرم و پرانرژی بود، گفت: با جذابیت بالایی که ایشان در وجودشان بود و دیگران را به سوی خود جلب میکرد گروه باقرالعلوم تشکیل شد. 20 تا 30 نفر از قرآنیان آبادان عضو این گروه بودند که در نتیجه آن سه تا چهار گروه تواشیح باقرالعلوم تشکیل شد.
عضو گروه تواشیح مصباحالهدی آبادان گفت: پدر استاد سعیدیزاده از فرهنگیان باسابقه آبادان است و دارای خانواده قرآنی بود. ویژگی بارز شخصیت استاد سعیدیزاده مدیریت وی بود. این ویژگی برجسته وی باعث شد گروه تواشیح باقرالعلوم پس از نزدیک به 20 سال تلاش و تمرین رتبه نخست کشور را به دست آورد.
تازه میخواهم زندگی کنم
به گفته میمندی، استاد سعیدیزاده از همان دهه 70 میگفت که ما در کشور اول میشویم. شیوه وی در تلاش برای کسب موفقیت در این رشته درزندگی خود اول تواشیح بود که برایش مهم بود و سپس زندگی. وقتی که اول شدند به من گفت امین اکنون راحت شدم تازه میخواهم زندگی کنم.
مرحوم سعیدیزاده دارای دو دختر بوده و همسر وی از فرهنگیان و معلمان آموزش و پرورش است. این بانوی قرآنی که فرزند شهید است، تاکنون و پس از گذشت چند روز از تایید شدن جانباختن استاد سعیدیزاده، اعتقادی به جانباختن همسرش در فاجعه منا ندارد و رخت عزا بر تن نکرده است؛ میگوید مطمئنم که همسرم بازمیگردد.
از شغل نگهبانی تا یتیمداری پنهانی
میمندی همچنین، درباره امین باوی اظهار کرد: شغل وی نگهبانی بود که در شرکت نفت مشغول بود. چهار پنج سال پیش با او آشنا شدم. دارای صدای ملکوتی و از مبتهلان برتر استان و کشور بود. از هر کس که بپرسی امین باوی را به سادگی و خضوع برای شما معرفی میکند. همیشه به او میگفتیم تو فرشتهای در قالب انسان هستی اما با چهره آفتاب سوخته.
وی ادامه داد: ما تا پس از مرگ وی اطلاع نداشتیم که به یتیمان کمک میکند. انسان بسیار بااخلاقی بود و همواره امر به معروف و نهی از منکر میکرد. چند وقت پیش در یکی از مجالس قرآنی که سخنان خارج از اصولی مطرح میشد بسیار جدی مجلس را ترک کرد و گفت: در مجلس قرآنی این سخنان نباید بیان شود. وقتی از او برای ابتهالخوانی و روضهخوانی در مساجد فقیر دعوت میشد بدون هیچ گونه بهانهگیری آن را میپذیرفت و جز شهادت لیاقتش نبود.
مسئولان به خانوادههای بازماندگان رسیدگی کنند
میمندی گفت: اکنون ما به خاطر خانوادههای این عزیزان غمگین هستیم. مسئولان باید برای رسیدگی به خانوادههای آنان و کمک به آینده فرزندانشان حقی را قائل شوند. چرا که آنان از افراد سرمایهدار نبودند که به حج بروند بلکه مبلّغ قرآنی محسوب میشوند.
وی در ادامه پیرامون فؤاد مشعلی عنوان کرد: وی را از بچگی میشناختم. شغل او نیز آزاد (نصب پرده) بود. در خانوادهای قرآنی به دنیا آمد و بزرگ شد. عموی او احمد مشعلی قاری قرآن است. انسانی بسیار پرانرژی و بانشاط بود و در گروه تواشیح باقرالعلوم به عنوان صدای بم فعالیت میکرد. همیشه در گروه گوشه سمت راست میایستاد.
حاضریم نام گروه خود را به باقرالعلوم تغییر دهیم
میمندی تصریح کرد: این افراد هنگام بازگشت از حج تمتع برای تواشیح برنامههای بسیاری داشتند. وی در پاسخ به این پرسش که گروه باقرالعلوم آبادان بار دیگر فعالیت خواهد داشت یا خیر؟ گفت: بدون مدیریت استاد سعیدیزاده این امر دشوار است. وی از زندگی خود میگذشت و با جان و دل در گروه فعالیت میکرد. استعداد این افراد بینظیر بود. البته ما در گروه مصباحالهدی آبادان قدردان زحمات آنها هستیم و میتوانیم حتی نام گروه خود را به باقرالعلوم تغییر داده و با بازماندگان آن گروه فعالیت تواشیح را از سر بگیریم.
یادآور میشود، پس از کسب رتبه نخست اول مسابقات کشوری تواشیح گروه تواشیح باقرالعلوم آبادان به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در حج تمتع 94 حضور یافتند؛ اعضای این گروه را در این سفر معنوی محمدعلی ناصری، فؤاد مشعلی، امین باوی، سیدمعین موسوی و محمدسعید سعیدیزاده تشکیل میدادند که در قالب کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع سال 94، صبح 8 شهریور وارد مدینه شدند و مقرر بود این گروه تواشیح اجرای برنامههای تواشیحخوانی و مدیحهسرایی خود را با حضور در هتلها و کاروانهای زائران ایرانی پیگیری کنند.
فاجعه منا منجر به جانباختن فؤاد مشعلی، امین باوی و محمدسعید سعیدیزاده شد. سیدمعین موسوی و محمدعلی ناصری دو نفر از بازماندگان گروه پنج نفره تواشیح باقرالعلوم بودند که پنجشنبه، نهم مهرماه به کشور بازگشتند.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: اخبار روز
برچسبها: فرقه باقرالعلوم-شهدای قرآنی منا